Pojmovi računovodstvo i knjigovodstvo se često poistovjećuju. Kako velika većina ljudi, pa tako i naši klijenti radije koriste izraz knjigovodstvo i knjigovođa od računovodstva i računovođa, i mi smo se prilagodili klijentima i radi njih svoje usluge nazivamo knjigovodstvenim servisom, međutim mi se nikako ne bavimo samo knjigovodstvom koje je uži pojam, već i računovodstvom koje je širi pojam. 

Knjigovodstvo je sastavni dio računovodstva.  Knjigovodstvo obuhvaća vođenje poslovnih knjiga, odnosno knjiženje i evidentiranje poslovnih događaja u glavnoj knjizi i pomoćnim evidencijama.

Računovodstvo je znanstvena disciplina koja je usmjerena na prikupljanje ponajprije financijskih informacija u svrhu donošenja poslovnih odluka, a osim knjigovodstva sadrži i računovodstveno planiranje, kontrolu, analizu i informiranje.

Izrada svih financijskih izvještaja, analiza vašeg poslovanja, donošenje i provedba računovodstvene politike osnova su našeg poslovanja i definiraju pojam računovodstva.

Knjigovodstvo je najvažnija stavka računovodstva, a ono evidentira financijske i gospodarske procese unutar poduzeća na temelju vjerodostojne dokumentacije. Za početak potrebno je znati da postoji jednostavno i dvojno knjigovodstvo. Jednostavno knjigovodstvo se evidentira jednom, dok se u dvojnom knjigovodstvu svaki događaj upisuje na dva različita računa (konta) glavne knjige računa te se u njemu svaka poslovna promjena upisuje dva puta.

Tko vodi jednostavno knjigovodstvo?

  • obrtnici
  • OPG
  • slobodna zanimanja
  • svi ostali koji su se prijavili u sustav PDV-a da će voditi poslovne knjige
  • udruge i ostale neprofitne organizacije ako nakon 3 godine poslovanja imaju promet ili imovinu manju od 30526,25 eura.

Tko vodi dvojno knjigovodstvo?

  • sve ostale pravne osobe
  • obrtnici, OPG, slobodna zanimanja i ostali koji su obveznici PDV-a (ako prijeđu zakonom propisane limite za primitke, dohodak, imovinu i broj radnika)

Svi naši klijenti kao sastavni dio naših usluga dobivaju poslovno i porezno savjetovanje. Kontinuirano pratimo zakone i propise koji su važni za Vašu djelatnost, i pravovremeno Vas obavještavamo o svemu što se tiče ispunjavanja Vaših zakonskih obveza  i o svim novim pogodnostima koje bi mogle unaprijediti Vaše poslovanje u bilo kojem segmentu. Novim poduzetnicima predlažemo pravni oblik koji bi bio najbolji za njihovu djelatnost i planiranu dobit, te ih vodimo kroz sve birokratske zavrzlame s kojima se često susreću na početku svog poslovanja. Savjetujemo Vas i dajemo odgovore, prijedloge i rješenje svih Vaših poslovnih nedoumica. Redovito pratimo natječaje i poticaje državnih institucija, i obavještavamo Vas ako se u nešto od ponuđenog uklapate. Cilj nam je da klijent bude zadovoljan i uspješan, tu smo da Vas vodimo kroz šumu zakona i propisa koji se učestalo mijenjaju. Vaše je da se fokusirate na svoj posao, a mi smo tu da Vas obavještavamo o svemu što bi unaprijedilo Vaše poslovanje, i smanjilo Vaša porezna opterećenja.

Izrađujemo poslovne planove za poticaje i potpore od HZZ-a i ostalih institucija koje nude potpore poduzetnicima.

OBRTNICI

U sustavu poreza na dohodak i u paušalnom oporezivanju

PODUZEĆA

D.o.o., J.d.o.o.

SLOBODNA ZANIMANJA

UDRUGE

U sustavu jednostavnog knjigovodstva